Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Title Image

Over Mildred Clinics

Wie zijn wij?

Mildred Clinics komt voort uit 2 klinieken: het Mildredhuis in Arnhem en RutgersStimezo in Eindhoven. Sinds 1 januari 2018 hebben wij onze krachten gebundeld onder een nieuwe naam: Mildred Clinics. Mildred is een oud-Engelse naam en betekent ‘milde kracht’. Deze naam past heel goed bij onze identiteit. Waar wij naar streven, is vrouwen met mildheid naar hun eigen keuze te laten kijken, en hen de kracht te geven om die keuze waar te maken.

Onze missie:

alle aandacht voor jou

Een ongewenste of ongeplande zwangerschap brengt lastige en vaak verdrietige keuzes met zich mee. Bij Mildred Clinics weten we dat maar al te goed. We hebben immers een jarenlange ervaring met het begeleiden van vrouwen die voor deze keuze staan.

Ben jij in deze situatie terechtgekomen, dan ondersteunen we je in het kiezen van de juiste behandeling. Dat doen we met een luisterend oor en zonder oordeel. We respecteren elke keuze die je maakt, ook als dat geen abortus is. Daarnaast geven we advies over hoe je een ongewenste zwangerschap in de toekomst kunt voorkomen.

Heb je besloten om je zwangerschap af te breken? Dan voeren we de abortus met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uit. We hebben daarvoor ervaren professionals in huis, die staan voor kwaliteit en veiligheid. Zij begeleiden je tijdens het hele proces, met warmte, aandacht en een open blik.

Het artikel in de Volkskrant van zaterdag 5 september 2020 geeft een goed beeld van het werk in een abortuskliniek. Onze klinieken zijn wel kleiner en we hebben minder afspraken per dag.

Klik hier als je de hele reportage wil lezen.

Afspraak maken?

088 - 200 73 33
Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.15 – 16.30 uur. Op zaterdag zijn wij bereikbaar van 8.45 – 14.00 uur.

Het team

Bij Mildred Clinics werken ongeveer 45 deskundige medewerkers, die zich dagelijks inzetten voor vrouwen die met een ongewenste of ongeplande zwangerschap contact opnemen met de kliniek. Ons hechte team bestaat uit:
Stetoscope_icon

Artsen

Onze artsen voeren de abortussen uit en doen het vooronderzoek. Ze hebben daarvoor een gespecialiseerde opleiding gedaan en scholen zich regelmatig bij. Zij werken volgens de laatste methoden en doen er alles aan om jou op je gemak te stellen.

Blood_icon

Verpleegkundigen

Onze verpleegkundigen voeren met jou het intakegesprek. Ze helpen je bij je keuze en bereiden je op de behandeling voor. Daarnaast assisteren ze de arts bij de ingreep. En ze zijn er voor je als de behandeling voorbij is.

Cross_icon

Anesthesiologen

Onze anesthesiologen zorgen ervoor dat je niets hoeft te voelen van een curettage. Zij brengen je – als je dat wilt – kort in slaap en houden in de gaten of je daar goed op reageert. Zo kun je met een gerust hart aan de behandeling beginnen.

Callcenter_icon

Receptionistes

Onze receptionistes staan je te woord als je belt voor een afspraak. En ze vangen je op als je de kliniek binnenkomt. Ze weten in welke situatie je zit en snappen dat je waarschijnlijk zenuwachtig bent. Ze staan open voor al je vragen en verwijzen je door als dat nodig is.

Organisatie

Mildred Clinics is een Stichting voor abortushulpverlening met drie locaties: in Eindhoven, Arnhem en ’s-Hertogenbosch. Jaarlijks worden er ruim 4000 behandelingen uitgevoerd.

De organisatie bestaat onder meer uit een Raad van Bestuur en een Raad van Toezicht. Voor meer informatie over de bestuursstructuur kunt u contact met ons opnemen via info@mildredclinics.nl.

 

Governancecode

Stichting Mildred Clinics volgt in haar bestuurlijke organisatie het principe van de Governancecode Zorg. Dit betekent dat de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur verantwoordelijk zijn voor goed toezicht, goed bestuur, de verantwoording daarover en, in het verlengde daarvan, voor het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening.

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de algehele leiding van de klinieken.

De bezoldiging van de bestuurder is conform de WNT verantwoording met hierin de openbaarmakingsverplichting (artikel 5c, lid 2 Uitvoeringsregeling WNT).

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Stichting Mildred Clinics oefent toezicht uit op Stichting Mildred Clinics. In het reglement Raad van Toezicht van Stichting Mildred Clinics is onder andere vastgelegd wat de bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de Raad van Toezicht zijn.

De bezoldiging van de Raad van Toezicht is conform de WNT verantwoording met hierin de openbaarmakingsverplichting (artikel 5c, lid 2 Uitvoeringsregeling WNT).

Verantwoordingsdocumenten